Pri požiari trafostanice na Kamennej ulici v Žiline sa zranili 2 ľudia

30.05.2024 Žilina

Žilina 30. mája (TASR) - Dvaja ľudia sa vážne zranili pri štvrtkovom rannom požiari trafostanice na Kamennej ulici v Žiline. Hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Zuzana Fialová pre TASR potvrdila, že oboch pacientov po vyšetrení transportovali letecky do Košíc. Na prípad upozornil portál noviny.sk.

Požiar trafostanice nahlásili hasičom krátko po 8.30 h, podľa medializovaných informácií boli dvaja ľudia zasiahnutí elektrickým prúdom pri prepájaní káblov v trafostanici. "Obaja pacienti boli privezení na urgentný príjem žilinskej nemocnice, kde im boli zrealizované vyšetrenia a ošetrenia popálených plôch. Následne boli transportovaní na pracovisko do Košíc," uviedla Fialová.

Hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná (SSD) Miroslav Gejdoš informoval, že k incidentu došlo v trafostanici, ktorá nepatrí SSD. "Naši zamestnanci trafostanicu následne odpojili od sústavy, ale neevidovali sme žiadnu požiadavku na zaistenie zariadenia pred prácami, pri ktorých došlo k incidentu," uviedol Gejdoš.

Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková potvrdila, že obaja muži boli zasiahnutí pri prácach elektrickým prúdom. "Na základe vykonanej obhliadky miesta činu za prítomnosti znalcov z kriminalistického a expertízneho ústavu poverený príslušník obvodného oddelenia Policajného zboru Žilina-západ v predmetnej veci začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví spôsobeného z nedbanlivosti," informovala Šefčíková.
 

Vyberte región

mark